Tańczący kucharz, prezydenci i gar świątecznego bigosu [FOTO i WIDEO]
Długa kolejka raciborzan ustawiła się dziś, 5 grudnia przed 14.00, by skosztować świątecznego bigosu Krzysztofa Górskiego z łódzkiego Teatru Kulinarnego. Danie z wielkiego gara serwowali prezydent Dariusz Polowy oraz jego zastępcy - Dominik Konieczny i Dawid Wacławczyk. Kucharz specjalnie dla nas zatańczył z chochlą. Musicie to zobaczyć!
To było około półtorej tony bigosu z kosmosu, przy podaniu przez prezydentów lepszego niż kawior astrachański, na którego przygotowanie zużyto 120 kg kiełbasy, 40 kg boczku, 30 kg golonki, pomidory, pół tony kapusty, trochę słodkiej, trochę kwaśnej, co pozwoliło rozdać nie trzy, jak planowano, ale cztery tysiące porcji. Kolejka ustawiła się już na kilkanaście minut przed wydawką.
Komentarze (0)
Dodaj komentarz