Konkurs kulinarny Potrawy Wigilijne i Bożonarodzeniowe w CKZiU nr 1
Najlepsza czwórka konkursu:
I miejsce: Sebastian Pawlik i Patryk Dworak
Przygotowana potrawa: "Sandacz wędzony na sianie w asyście borowikowego puree, musu z zielonego groszku, karmelizowanej marchewki oraz sosu z suszonej śliwki".
II miejsce: Zuzanna Pytlik i Kamil Larisz
Przygotowana potrawa: " Roladki z pstrąga faszerowanego szparagami podane na puree groszkowym z aromatycznym sosem szpinakowo- śmietanowym".
III miejsce: Zuzanna Rychlik i Denis Heinrich
Przygotowana potrawa: "Klopsiki z karpia w towarzystwie suszonych owoców z sosem śliwkowo- winnym".
Wyróżnienie:Aneta Grabowski i Sandra Krzyżok
Przygotowana potrawa: "Ryba po grecku".
Jury wyjątkowo przyznało także wyróżnienie Mateuszowi Henek za deser " Makowiec japoński".
Fundatorami nagród w konkursie byli:
Hotel Racibor
Restauracja "Rege" Bieńkowice
Restauracja "Bravo" Tworków
Restauracja "Perła " Krzanowice
Firma gastronomiczna "Don Gastro"
Restauracja "Zajazd Biskupi"
Restauracja "Młyn" Racibórz
Komentarze (0)
Aby dodać komentarz musisz być zalogowany