Domowe jedzenie w atrakcyjnej cenie
Tradycyjna kuchnia, dania przyrządzane według domowych przepisów. Prawdopodobnie najlepsze kotlety mielone w mieście, swojskie kompoty i codziennie pięć świeżych surówek do wyboru. Takie specjały w dodatku w atrakcyjnych cenach można zjeść tylko w stołówce w hotelu „Ragos”.
Stołówka w hotelu „Ragos” przy ul. Kościuszki 38, to doskonałe miejsce, aby na co dzień zjeść pyszny domowy obiad. Ekipa kucharzy z ponad 20-letnim doświadczeniem kieruje się jedną najważniejszą zasadą, żeby było zdrowo i pysznie jak u mamy. – Od ponad 20 lat nie zmienialiśmy szefów kuchni, ani też przepisów tradycyjnych polskich dań. Wciąż cechuje nas znakomita jakość potraw w naprawdę atrakcyjnych cenach – zapewnia Zofia Marciniecka, kierownik gastronomii „Ragosu”.
Od lat stołówka ta słynęła z doskonałych kotletów mielonych, przyrządzanych według ściśle strzeżonego przepisu szefa kuchni. Do tego podawano ziemniaczki i buraczki. Dzisiaj, kiedy w restauracyjnych menu królują kuchnie świata, w „Ragosie” wciąż można zjeść mielone z ziemniaczkami i buraczkami, w dodatku w atrakcyjnej cenie, za 7,75 zł. W codziennie nowym i na bieżąco ulepszanym jadłospisie znaleźć można również tradycyjnego gołąbka z ziemniakami za 9,10 zł, roladę ze śląskimi kluseczkami, raz w tygodniu pierogi ruskie, ryż z jabłkami czy naleśniki z serem. Do tego codziennie kucharze przygotowują pięć rodzajów świeżych surówek do wyboru. Można też zamówić swojski kompot za jedyne 1,50 zł.
Oprócz tradycyjnych polskich dań w menu stołówki znajdą się również wieprzowe polędwiczki z sosem pieczarkowym i kluseczkami, kotlet de volaillé z frytkami, gulasz wieprzowy czy duszone żeberka. – Staramy się na bieżąco ulepszać nasz jadłospis tak, aby codziennie nasi goście mogli spróbować czegoś innego, wyjątkowego – podkreśla Zofia Marciniecka.
W hotelowej stołówce przy Kościuszki można też wykupić abonament na minimum pięć obiadów. – Zestaw składa się z dwóch dań i kompotu. Całość kosztuje 9,50 zł – tłumaczy pani Zofia. Od poniedziałku do piątku goście mogą korzystać z obiadów abonamentowych w godzinach otwarcia stołówki, czyli od 13.00 to 17.00 . Jadłospis jest tak dobierany, aby dania powtarzały się jak najrzadziej i jednocześnie były atrakcyjne pod względem smakowym i wizualnym.
Wysokiej jakości potraw, przyrządzanych w hotelowej stołówce od lat ufa wiele zakładów pracy, szkoły, a także pomoc społeczna. – Codziennie placówki te zamawiają od nas obiady dla swoich pracowników i podopiecznych – zapewnia kierownik stołówki w „Ragosie”.
ARTYKUŁ SPONSOROWANY
(k)
Komentarze (0)
Komentarze pod tym artykułem zostały zablokowane.