XXXIX Dni Przemysłu Mięsnego - triumf firmy Ernestyna Janety
Kurczak po królewsku produkowany przez Zakład Rzeźniczo-Wędliniarski Ernestyn Janeta z Lubomi otrzymał tytuł Produkt Najwyższej Jakości w przemyśle mięsnym podczas XXXIX Dni Przemysłu Mięsnego - Wiosna 2013. To nie jedyny produkt tej firmy, który uzyskał uznanie ekspertów. Lubomski producent triumfował w całym konkursie.
XXXIX Dni Przemysłu Mięsnego - Wiosna 2013 odbyły się w stolicy, a ich organizatorem, przy wsparciu Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi, był Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego w Warszawie. Zwycięstwo firmie Ernestyn Janeta przyniósł następujący asortyment: salceson golonkowy, kotlet pieczony z panierką, kurczak po królewsku, pręga wołowa rosołowa, devolay z kapustą, fasolka po bretońsku, krokiety z mięsem, pasztet z cięleciną, grochówka, bogracz, flaczki, klopsy smażone, bigos, schab z kapustą, pierogi z mięsem, pasztet w słoiku oraz pasztet bawarski. Wszystkie otrzymały tytuły Produkt Najwyższej Jakości. Dyplom uznania od ministra rolnictwa i rozwoju wsi uzyskał szef firmy, Ernestyn Janeta.
Na zdj. Krzysztof Skorupski, szef marketingu firmy Janeta prezentuje puchar i dyplomy
Komentarze (0)
Komentarze pod tym artykułem zostały zablokowane.