Wszczęto procedury związane z rozbudową Browaru Zamkowego
Postępowanie prowadzone jest z udziałem społeczeństwa. Wszyscy zainteresowani mogą zapoznać się z dokumentacją sprawy oraz składać uwagi i wnioski w terminie od 30 listopada 2016r. do 21 grudnia 2016 r. Jak poinformował nas właściciel Browaru Jerzy Łazarczyk, na powierzchni ok. 1200 m powstanie nie tylko magazyn, ale i nowa rozlewnia, o wydajności do 15 tys. butelek na godzinę. Zastąpi starą, której eksploatacja jest dziś coraz bardziej kłopotliwa. - Poprawimy też jakość - dodaje właściciel. Hala stanie na pustym dziś placu przed browarem. Rozlewnia zajmie 600 m kw., drugie tyle magazyn. Browar planuje zamknąć ten rok produkcją 50 tys. hl piwa. Niedawno został wyróżniony Perłą 2016 za swoje Raciborskie Miodowe w konkursie "Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Smaki Regionów" na najlepszy polski regionalny produkt żywnościowy.
(w)
Komentarze (0)
Aby dodać komentarz musisz być zalogowany