To piwo raciborski browar uwarzył pierwszy raz!
[+18] Na rynek trafi wkrótce dziewięć tysięcy butelek pierwszego raciborskiego piwa bezalkoholowego warzonego na zamku.
Limitowana seria raciborskiego bezalkoholowego lagera trafi do sprzedaży 20 kwietnia.To pierwsze takie piwo w historii zamkowej pracowni Gambrinusa na Ostrogu. Browar nie boi się eksperymentować, mając już na koncie wiele udanych produkcji. Czy przyjmie się i ta?
- Zdecydowaliśmy się na rozlew bezalkoholowego, ponieważ z roku na rok obserwujemy coraz większe zainteresowanie bezalkoholowym złotym trunkiem, również wielu naszych klientów pytało nas o takie piwo - tłumaczy odpowiedzialna za marketing Patrycja Łazarczyk. Piwo zobaczymy na półkach w nowej odsłonie graficznej, nawiązującej do symboli miasta Racibórz. - Dzięki temu jeszcze bardziej chcemy podkreślić regionalność i pochodzenie piwa z Browaru Zamkowego. Piwo bezalkoholowe pozwala cieszyć się smakiem i korzystać ze wszystkich dobrych właściwości tego napoju, w każdym miejscu i o każdym czasie - dodaje P. Łazarczyk.
Informacje o piwie: jasne, bezalkoholowe, pasteryzowane. Składniki: woda, słód jęczmienny (UE), słód pszeniczny, słód żytni, chmiel goryczkowy i aromatyczny. Alk. <0,5% obj. | 500 ml.
Czytaj także: Nasza tradycja jest kultywowana, a receptura w tajemnicy chowana
Komentarze (0)
Dodaj komentarz