Sola w salsie
Polecamy kolejny przepis dietetyczny: sola w salsie.
Składniki ( 4 porcje):
4 filety soli
3 łyżki oliwy z oliwek
50 ml białego wina
1 łyżka octu winnego
pęczek pietruszki
1-2 gałązka lubczyku
1 kostka warzywna KILUVA
Sposób przygotowania:
Rybę umyć i dokładnie osuszyć. Ułożyć na blasze lekko posmarowanej oliwą. Rozkruszyć kostkę warzywną KILUVA i posypać rybę. Opcjonalnie można dodać soli i pieprzu do smaku. Rybę wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec przez około 30-40 minut w temperaturze 200°C. Resztę składników umieścić w naczyniu i zmiksować na gładką masę. 10 minut przed końcem pieczenia delikatnie polać każdy filet niewielką ilością przygotowanego sosu. Po zakończeniu pieczenia ułożyć rybę na talerzach i polać pozostałą częścią salsy z pietruszki.
Komentarze (0)
Komentarze pod tym artykułem zostały zablokowane.