Tagliatelle z wołowiną w sosie grzybowym
Polecamy kolejny przepis dietetyczny: Tagliatelle z wołowiną w sosie grzybowym
Składniki ( 4 porcje)
Wołowina 400g
1 cebula
2 ząbki czosnku
Makaron Tagliatelle razowy ( lub inny razowy makaron)
1 łyżka oliwy
1 mały jogurt naturalny
1 łyżka soku z cytryny
250 g grzybów ( pieczarek, leśnych lub namoczonych grzybów ususzonych)
pieprz i sól
Sposób przygotowania:
Wołowinę pokroić na cienkie kawałki, podsmażyć, a potem dusić do miękkości. W międzyczasie pokroić w krążki cebulę, posiekać 2-3 ząbki czosnku i 250 g grzybów. Razem poddusić na łyżce oliwy. Do cebulki z grzybami dodać sos jogurtowy (jogurt naturalny, sos z cytryny, pieprz i sól), a potem mięso. Dusić jeszcze przez chwilę na małym ogniu, aby jogurt się nie zważył. Ugotować makaron al dente. Makaron polać sosem z wołowiną oraz posypać natką pietruszki.
Do popicia podczas obiadu: levanat instant ( dostępne w siedzibie Naturhouse w Raciborzu) schłodzone z plasterkiem cytryny.
Komentarze (0)
Komentarze pod tym artykułem zostały zablokowane.