Babka z rozpuszczonej margaryny według receptury Bożeny Firek z Chałupek

Składniki: 25 dag margaryny, 25 dag cukru, 25 dag mąki, 5 jajek, 1 łyżka mąki ziemniaczanej, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 1 cukier waniliowy. Sposób przyrządzania: Margarynę roztopić i ostudzić. Jajka wbić do miski. Dodać cukier, cukier waniliowy i wszystko razem ubić na puszystą masę. Następnie wsypać do niej mąkę, mąkę ziemniaczaną z proszkiem do pieczenia i dokładnie wymieszać. Na koniec powoli wlewać roztopioną, letnią margarynę. Formę wysmarować margaryną i obsypać bułką tartą. Ciasto wlać do formy i piec około 40 minut w temp. 180 stopni C.
Komentarze (0)
Aby dodać komentarz musisz być zalogowany