Lodziarnia pod orzechem – lody naturalnie dobre
Produkcja istnieje już od 1974 r. i tak trwa do dziś. Jej pekursorem jest mój tata – Stanisław Szypuła. Ja zaraziłem się rzemiosłem i wcielam je czynnie w życie. Obecnie pracuję w firmie Polmarkus jako manager słodkiej gastronomi oraz prowadzę firmę szkoleniową Lodowe Inspiracje. Jestem także założycielem pierwszego w Polsce bloga o tematyce lodów na portalu branżowym Ilody.com.pl/blog oraz pierwszego videobloga na moim profilu na Facebooku – Tomasz Szypuła Lodowe Inspiracje.
Szkolę ludzi w całej Polsce i nie tylko. Lody to moje życie. Chciałbym, aby mogli Państwo cieszyć się tym w mojej lodziarni! Bardzo mocno postawiłem na naturę. Do produkcji lodów używamy lokalnej śmietanki i mleka z Mleczarni Głubczyckiej, najlepszych, starannie wyselekcjonowanych produktów włoskich, polskich i innych oraz sezonowych świeżych owoców. Nasze lody owocowe – sorbety – zawierają 100% owoców lub pulp owocowych.
Nie zawierają dodatków aromatyzujących i barwiących. Zagęstnikiem jest pektyna oraz błonnik regulujący gospodarkę jelitową. Nasze lody mleczne nie zawierają emulgatorów, konserwantów oraz sztucznych aromatów. Struktura lodów i smak bierze się z odpowiedniego procesu technologicznego, najlepszego surowca oraz pasji, która powoduje, że nasze lody sprawiają przyjemność nawet najbardziej wysmakowanym gustom.
To wszystko robimy po to, aby zadowalać naszych gości i móc cieszyć się coraz większą ilością zadowolonych Lodomaniaków. Nasz lokal położony jest w pięknym miejscu, wśród zieleni, obok starego orzecha włoskiego i sąsiedniego parku. Znajdą tu Państwo, oprócz pysznych lodów, przyjazne otoczenie dla siebie i swoich pociech.
Bardzo serdecznie zapraszamy do Lodziarni pod Orzechem do Baborowa na ul. Moniuszki 5!
wtorek- piątek: od 15.00 do 20.00
sobota-niedziela: 12.00 do 20.00
Polub nas na Facebook'u
Tomasz Szypuła
Komentarze (0)
Komentarze pod tym artykułem zostały zablokowane.