The Bulls Head – wielkie wejście! Otwarcie prawdziwie bluesowej knajpy już 26 grudnia
Poznaliśmy ich w sierpniu 2014 roku. Wszyscy od razu pokochali smak ich wyjątkowych burgerów i wyśmienitej wołowiny. The Beef Brothers, bo o nich mowa, co prawda niedawno wzięli firmowy rozwód, ale teraz założyciel marki The Beef Brothers otwiera lokal przy Drzymały. Wiemy, że wielu z Was na to czekało, my również. Otwarcie już 26 grudnia, w drugi dzień świąt. Poznajcie szczegóły tego wydarzenia i zobaczcie w galerii jak prezentuje się lokal przy Drzymały.
Pełna, otwarta i wyeksponowana dla klientów kuchnia, gdzie można podejrzeć pracę kucharza, niezwykłe wnętrza zaprojektowane przez Annę Nosal, bluesowa, tworząca klimat, muzyka, a przede wszystkim naprawdę dobre jedzenie. To wszystko czeka na Was restauracji przy ul. Drzymały.
Królować tu będzie kuchnia tex-mex, czyli teksasko-meksykańska. Kuchnia tex-mex powstała w wyniku fuzji kuchni meksykańskiej i amerykańskiej, stąd też w ofercie The Bulls Head znalazły się steki, burgery, żeberka, burrito, grillowane mięso – czyli najlepszej jakości wołowina , ale nie tylko to. To tu wypijecie pyszną, aromatyczną kawę Illy 100 % arabica, której ziarna pochodzą z 5 różnych plantacji przygotowaną przez pracowników wyszkolonych pod okiem doświadczonych baristów. Nie zabraknie również napojów z procentami, w ofercie m.in. piwa i inne alkohole.
Właścicielem The Bulls Head jest Marek Dowhań (założyciel marki The Beef Brothers), raciborzanin, który z prawdziwą pasją realizuje swoje pomysły w kuchni. W nowym miejscu nie zabraknie serca kuchni – unikatowego pieca Josper opalanego węglem drzewnym. W Polsce jest takich zaledwie kilkanaście. Piece tej marki pozwalają uzyskać niepowtarzalny smak i soczystość wszystkich potraw. Potrawy dla klientów przyrządzać będzie m.in. sam właściciel, a także większość pracowników, których poznaliśmy już przy Chopina. Wszyscy kucharze są doskonale wyszkoleni.
Jeśli więc chcecie zobaczyć jak wygląda The Bulls Head, jak grilluje się na żywym ogniu, a przede wszystkim tęsknicie za burgerami i macie ochotę na więcej kuchni tex-mex zapraszamy razem z Markiem Dowhaniem do The Bulls Head na rogu Drzymały-Głowackiego.
Godziny otwarcia restauracji:
pon. - pt. 11.00 – 22.00, weekend do 23.00.
Znajdź The Bulls Head na Facebooku!
Racibórz, ul. Drzymały 26
tel. 736 513 527
Komentarze (0)
Komentarze pod tym artykułem zostały zablokowane.