Nareszcie domowe wędzenie stało się łatwe!
Jeszcze do niedawna zbudowanie i używanie własnej wędzarni było zbyt trudne dla przeciętnego Kowalskiego. Wiązało się to z dużymi wydatkami na jej budowę oraz zdobyciem doświadczenia w zakresie wędzenia. Dzisiaj, dzięki elektrycznym wędzarniom, nawet największy laik jest w stanie uwędzić ryby, wędliny i sery ponieważ ich obsługa jest tak prosta jak obsługa piekarnika.
Elektryczna wędzarnia przypomina wyglądem metalową szafkę z drzwiczkami i małym kominkiem u góry. Sercem tego urządzenia jest generator dymu, który umożliwia równomierne i całkowicie automatyczne spalanie zrębek (malutkich kawałków drewna). Proces wytwarzania dymu sprowadza się tu do przyciśnięcia guzika. Resztę wykonuje automatyka. Wyroby są wędzone w odpowiedniej temperaturze (bez płomienia) co sprawia, że będą zdrowe i nie osmolone. Temperaturę, w zależności od potrzeb, można ustalić na dowolnym poziomie a urządzenie utrzyma ją tak długo jak będzie to niezbędne.
W Raciborzu na ulicy Mariańskiej 11, w sklepie Tradismak można wypróbować taką wędzarnię przed zakupem. Zainteresowane osoby mogą zobaczyć jak działa generator dymu i przekonać się, że obsługa urządzenia jest banalnie prosta. Co ważne, jest także lekkie zatem nie sprawia żadnego problemu przy załadunku. Waga najmniejszego modelu to tylko 17,5 kg. Ciekawą cechą jest ocieplenie więc nadaje się również do wędzenia gdy temperatura na zewnątrz jest bardzo niska (także w zimie). Od teraz każdy, kto dysponuje kawałkiem wolnego miejsca na świeżym powietrzu może stać się domowym wędzarzem i serwować własne wyroby o wiśniowym kolorze, pełne aromatycznego zapachu.
Obsługa sklepu Tradismak udzieli wszelkich porad, niezbędnych do rozpoczęcia swojej przygody z domowym wędzeniem. Do zestawu podstawowego dodawany jest pakiet gratisów: zrębki wędzarnicze, kije, haki, półka, przyprawy, sól peklująca oraz zbiór 18 gotowych receptur kiełbas i wędzonek. Na hasło „NaszRacibórz” obowiązuje 5% rabatu.
Komentarze (0)
Komentarze pod tym artykułem zostały zablokowane.