Sałatka z grillem w tle
Na weekend szef kuchni w Braxtonie proponuje sałatkę z zielonych szparagów z grillowanym kurczęciem, rzodkiewką, jajkiem poche i tostem.
Przepis:
4 osoby:
Filet z kurczaka 400 g
Szparagi zielone 1 pęczek (około 400 g)
Pieczywo tostowe 4 szt.
Jajko 4 szt.
Rzodkiewka 1 pęczek
Sos vinegrette
Oliwa z oliwek 50ml
Ocet balsamiczny 25ml
Sposób przygotowania:
Pierś z kurczaka doprawić solą, pieprzem, ugrillować . Z zielonych szparagów obciąć główki, pozostałe szparagi pociąć wzdłuż. Rzodkiewkę pokroić na czwórki. Tosty zapiec w tosterze. Z oliwy z oliwek oraz octu balsamicznego sporządzić sos vinegrette. Jajko ugotować techniką poche, na gorącą wodę z octem wrzucić jajko gotować około 3-4 minuty, wyciągnąć.
Na talerzu:
Ułożyć tosty, jajko, główki szparag oraz pozostałe szparagi, rzodkiewkę, grillowany kurczak, całość polać sosem vinegrette.
Komentarze (0)
Aby dodać komentarz musisz być zalogowany