Reklama

Najnowsze wiadomości

Styl życia26 kwietnia 201913:40

Sałatka z grillem w tle

 Sałatka z grillem w tle  - Serwis informacyjny z Raciborza - naszraciborz.pl
0
Reklama
Powiat:

Na weekend szef kuchni w Braxtonie proponuje sałatkę z zielonych szparagów z grillowanym kurczęciem, rzodkiewką, jajkiem poche i tostem. 

Przepis:
4 osoby:
Filet z kurczaka 400 g
Szparagi zielone 1 pęczek (około 400 g)
Pieczywo tostowe 4 szt.
Jajko 4 szt.
Rzodkiewka 1 pęczek
Sos vinegrette
Oliwa z oliwek 50ml
Ocet balsamiczny 25ml

Sposób przygotowania:
Pierś z kurczaka doprawić solą, pieprzem, ugrillować . Z zielonych szparagów obciąć główki, pozostałe szparagi pociąć wzdłuż. Rzodkiewkę pokroić na czwórki. Tosty zapiec w tosterze. Z oliwy z oliwek oraz octu balsamicznego sporządzić sos vinegrette. Jajko ugotować techniką poche, na gorącą wodę z octem wrzucić jajko gotować około 3-4 minuty, wyciągnąć.

Na talerzu:
Ułożyć tosty, jajko, główki szparag oraz pozostałe szparagi, rzodkiewkę, grillowany kurczak, całość polać sosem vinegrette.

Autor: materiał partnerski, redakcja@naszraciborz.pl

Bądź na bieżąco z nowymi wiadomościami. Obserwuj portal naszraciborz.pl w Google News.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

Partnerzy portalu

Materiały RTK
Regionalny Informator Ekologiczny
Dentica 24
ostrog.net
Spółdzielnia Mieszkaniowa
Szpital Rejonowy w Raciborzu
Ochrona Partner Security
Powiatowy Informator Seniora
PWSZ w Raciborzu
Zajazd Biskupi
Kampka
Fototapeta.shop sklep z tapetami i fototapetami na zamówienie
Reklama
Reklama

Najnowsze wydania gazety

Nasz Racibórz 28.03.2025
27 marca 202520:16

Nasz Racibórz 28.03.2025

Nasz Racibórz 21.03.2024
20 marca 202518:23

Nasz Racibórz 21.03.2024

Nasz Racibórz 14.03.2025
13 marca 202521:59

Nasz Racibórz 14.03.2025

Nasz Racibórz 07.03.2025
6 marca 202521:50

Nasz Racibórz 07.03.2025

Zobacz wszystkie
© 2025 Studio Margomedia Sp. z o.o.