Reklama

Najnowsze wiadomości

Styl życia18 maja 201908:36

Szpinakowe tagliatelle od Braxtonu

Szpinakowe tagliatelle od Braxtonu  - Serwis informacyjny z Raciborza - naszraciborz.pl
0
Reklama
Racibórz:

Szef kuchni raciborskiej restauracji przy Rynku poleca na weekend szpinakowe tagliatelle z łososiem, winem, pomidorem i serem camembert. 

Danie na 4 osoby:
Makaron tagliatelle szpinakowy - 0,6 kg
Łosoś świeży - 0,4 kg
Pomidor koktajlowy - 0,2 kg
Kapary – 0,050 kg
Oliwa z oliwek – 0,025 l
Masło – 0,025 kg
Wino białe – 0,050 l
Camembert – 1 szt.
Sól, cukier

Sposób przygotowania:

Na makaron: zagotować wodę, osolić, ugotować makaron na pół twardo, odstawić.

Na patelni: rozgrzać oliwę, podsmażyć łososia krojonego w kostkę, następnie podlać winem. Dodać pomidorki koktajlowe, kapary oraz makaron. Całość wymieszać dodając masło, doprawić do smaku.

Na talerzu: ułożyć makaron i dodać pokrojony w kostkę camembert

Opracował: Dawid Pietrasz szef kuchni

Autor: Dawid Pietrasz, redakcja@naszraciborz.pl

Bądź na bieżąco z nowymi wiadomościami. Obserwuj portal naszraciborz.pl w Google News.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

Partnerzy portalu

Materiały RTK
Regionalny Informator Ekologiczny
Dentica 24
ostrog.net
Spółdzielnia Mieszkaniowa
Szpital Rejonowy w Raciborzu
Ochrona Partner Security
Powiatowy Informator Seniora
PWSZ w Raciborzu
Zajazd Biskupi
Kampka
Fototapeta.shop sklep z tapetami i fototapetami na zamówienie
Reklama
Reklama

Najnowsze wydania gazety

Nasz Racibórz 28.03.2025
27 marca 202520:16

Nasz Racibórz 28.03.2025

Nasz Racibórz 21.03.2024
20 marca 202518:23

Nasz Racibórz 21.03.2024

Nasz Racibórz 14.03.2025
13 marca 202521:59

Nasz Racibórz 14.03.2025

Nasz Racibórz 07.03.2025
6 marca 202521:50

Nasz Racibórz 07.03.2025

Zobacz wszystkie
© 2025 Studio Margomedia Sp. z o.o.