Na weekend od Braxtonu. Sałatka wiejskiej gospodyni
Kolejna kulinarna inspiracja od raciborskiego Braxtonu. Tym razem sałatka wiejskiej gospodyni z grillowaną polędwiczką i smażonym camembertem.
Składniki na 4 osoby:
300 g polędwiczka wieprzowa
25g olej
2szt. Camembert
1 jajko
50g mąka ziemniaczana
100g bułka tarta
200ml olej do smażona
200g mix sałat
200g ogórek zielony
200g pomidor koktajlowy
50g cebula czerwona
Sos vinegrette
1 sok cytryny
25 g miodu
25 g oliwa z oliwek
Sól, pieprz
Sposób przygotowania:
Polędwiczkę wieprzową pokroić na plastry, doprawić solą, pieprzem, skropić olejem, grillować. Camembert pokroić w cząstki, panierować w mące, jajku oraz bułce, smażyć na złoty kolor.
Na talerzu: nałożyć sałatę, pokrojone pomidory, ogórek zielony, cebulę krojoną oraz camembert oraz polędwiczkę.
Przygotować sos vinegrette mieszając wszystkie składniki. Polać po sałatce.
Dawid Pietrasz
Mistrz kulinarny
Szef Kuchni Restauracji Braxton
Komentarze (0)
Aby dodać komentarz musisz być zalogowany