Małże, czyli egzotyka na czerwcowy weekend
Małże zapiekane z masłem czosnkowym oraz pomidorami to najnowsza propozycja kulinarna szefa kuchni restauracji Braxton.
Składniki:
4 osoby:
1 kg małże nowozelandzkie
0,2 kg masło
0,2 cebula
0,1 kg czosnek
1 pęczek pietruszki
0,1 koncentrat pomidorowy
2 szt. Cytryna
Sól do smaku
Sposób przygotowania:
Małże wyciągnąć ze skorupki, ułożyć ponownie na muszli. Przygotować masło smakowe: cebulę i czosnek zeszklić na maśle, dodać koncentrat pomidorowy, pietruszkę, podsmażyć na rumiany kolor. Powstałe masło czosnkowe nałożyć na muszle. Zapiekać w temperaturze 200 stopni około 10minut. Na talerzu ułożyć małże, udekorować cząstkami cytryny.
Dawid Pietrasz
Szef kuchni
Komentarze (0)
Aby dodać komentarz musisz być zalogowany