Reklama

Najnowsze wiadomości

Styl życia6 lipca 201909:55

Chrzanica po raciborsku

Chrzanica po raciborsku  - Serwis informacyjny z Raciborza - naszraciborz.pl
0
Reklama
Racibórz:

Chrzanica to zupa chrzanowa z kiełbasą, boczkiem, jajkiem oraz ziemniakami, tu wydaniu szefa kuchni restauracji Braxton w Raciborzu.

4 osoby: 
Bulion – 4 por. 
Chrzan – 1 słoik 
Śmietana 30% - 0,050l 
Kiełbasa biała - 0,1 kg 
Boczek – 0,1 kg – pokrojony w paski 
Cebula – 1 szt. Pokrojona w kostkę 
Ziemniak – 0,2 g pokrojony w kostkę 
Koperek – 1 pęczek posiekany 
Jajko gotowane – 4 szt. 
Sól, pieprz do smaku 
Olej – 0,050l 

Sposób przygotowania: do garnka wlać olej i podsmażyć cebulę, następnie kiełbasę oraz boczek, zalać wywarem, dodać ziemniaki i gotować do miękkości. Następnie dodać chrzan, koperek, zabielić śmietaną, doprawić do smaku. Do każdej porcji zupy dodać gotowane jajko. 
Autor przepisu Dawid Pietrasz szef kuchni 

Autor: materiał partnerski, redakcja@naszraciborz.pl

Bądź na bieżąco z nowymi wiadomościami. Obserwuj portal naszraciborz.pl w Google News.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

Partnerzy portalu

Materiały RTK
Regionalny Informator Ekologiczny
Dentica 24
ostrog.net
Spółdzielnia Mieszkaniowa
Szpital Rejonowy w Raciborzu
Ochrona Partner Security
Powiatowy Informator Seniora
PWSZ w Raciborzu
Zajazd Biskupi
Kampka
Fototapeta.shop sklep z tapetami i fototapetami na zamówienie
Reklama
Reklama

Najnowsze wydania gazety

Nasz Racibórz 28.03.2025
27 marca 202520:16

Nasz Racibórz 28.03.2025

Nasz Racibórz 21.03.2024
20 marca 202518:23

Nasz Racibórz 21.03.2024

Nasz Racibórz 14.03.2025
13 marca 202521:59

Nasz Racibórz 14.03.2025

Nasz Racibórz 07.03.2025
6 marca 202521:50

Nasz Racibórz 07.03.2025

Zobacz wszystkie
© 2025 Studio Margomedia Sp. z o.o.