Pysznie, słodko, naturalnie
Pracownia Cukiernicza 2. piętro to nowe miejsce na mapie Raciborza. Z pewnością zainteresuje miłośników słodkich wypieków poszukujących produktów najwyższej jakości. O jej powstaniu i ofercie opowiada właścicielka, Anna Rowińska.
Nie jestem cukiernikiem z zawodu, wszystko co potrafię, wzięło się z pasji i zaangażowania. Od wielu lat piekłam ciasta i torty na wszelkie rodzinne okazje. Uwielbiałam testować nowe pomysły, szukać nowych smaków - sprawiało mi to radość i dawało dużo satysfakcji. Nigdy jednak nie myślałam, że to hobby mogłoby się stać moim sposobem na życie. Dopiero niedawno, w wyniku pewnego szczególnego splotu wydarzeń, w mojej głowie zakiełkowała myśl – a co by było, gdybym stworzyła swój własny słodki biznes? Najtrudniej było zrobić pierwszy krok, ale potem sprawy potoczyły się dość szybko i tak oto powstała Pracownia.
Pracownia Cukiernicza 2. piętro nie jest tradycyjną cukiernią – nie posiada lokalu, w którym można by zjeść ciastko i wypić kawę przy stoliku. Torty i ciasta powstają w domowej pracowni na zamówienie, zgodnie z życzeniem klienta. Moim celem jest spełnianie słodkich oczekiwań poprzez indywidualne podejście do każdego zamówienia. Wypieki tworzę tradycyjnymi metodami wyłącznie z naturalnych składników – masła, jajek, śmietany, czekolady, owoców itp. Dzięki temu moi klienci mogą być pewni, że otrzymują produkt z najwyższej półki. Mam bezkompromisowe podejście do kwestii jakości, nie uznaję przemysłowych półproduktów, gotowych rozwiązań i dróg na skróty. Chyba każdy zetknął się chociaż raz z tortem wyglądającym przepięknie, ale rozczarowującym smakiem. Tego zdecydowanie unikam. Owszem, pierwsze wrażenie jest bardzo ważne, ale moje torty mają nie tylko cieszyć oko, ale przede wszystkim doskonale smakować.
Staram się, żeby moja oferta stale się rozwijała i miała przede wszystkim sezonowy charakter. Aktualnie przyjmuję już zamówienia na bożonarodzeniowe wypieki. Proponuję na przykład doskonały tort makowy przełożony delikatnym kremem z białej czekolady i konfiturą z pomarańczy lub aromatyczny tort piernikowy z powidłami śliwkowymi i słodkim kremem kajmakowym, oblany zaskakująco oryginalnym w smaku karmelem marchewkowym. Ponadto można również u mnie zamówić tradycyjny sernik, makowiec czy piernik. A jeśli ktoś ma własny pomysł, również mogę spełnić jego życzenie na niepowtarzalny świąteczny wypiek.
Jak zamawiać?
Proces wykonania tortu jest pracochłonny, szczególnie jeżeli w grę wchodzi bardziej skomplikowana dekoracja – z tego powodu zamówień należy dokonywać możliwie wcześnie, optymalnie 7 dni przed planowaną datą odbioru. Jakich informacji potrzebuję? To przede wszystkim liczba porcji (tortów nie wyceniam na podstawie wagi), preferowane smaki, rodzaj dekoracji (okazja) oraz data odbioru. Zamawiać można telefonicznie, mailowo bądź za pośrednictwem funpage'a FB. Warunkiem przyjęcia zamówienia do realizacji jest wpłata zadatku w wysokości 50% wartości całego zamówienia. Przy odbiorze możliwa jest płatność zarówno gotówką, jak i kartą.
Pracownia Cukiernicza 2. piętro
tel. 787 044 088
e-mail: pc2pietro@gmail.com
fb: www.facebook.com/PracowniaCukiernicza2.pietro
Adres odbioru:
ul. Wileńska 19/7
47-400 Racibórz
Komentarze (0)
Komentarze pod tym artykułem zostały zablokowane.