Fartuchy gastronomiczne - jak wybrać odpowiedni?
Fartuchy gastronomiczne to niezbędne narzędzie w pracy każdego kucharza. Dba o jego bezpieczeństwo i wygodną pracę. Sprawdź nasze rady i dowiedz się, czym różnią się profesjonalne fartuchy od tych domowych!
Fartuchy gastronomiczne to obowiązkowy element stroju każdego pracownika na kuchni. Przede wszystkim pełnią funkcję ochronną, lecz dbają także o spójny i profesjonalny wizerunek osób odpowiedzialnych za przygotowywanie oraz wydawanie posiłków.
Kto powinien nosić fartuchy gastronomiczne?
Fartuchy gastronomiczne są uznawane za strój obowiązujący wszystkich pracowników zajmujących się zarówno przygotowaniem, jak i wydawaniem dań. Ich kluczową rolą jest zabezpieczanie ubrania przed wszelkimi zabrudzeniami, tłuszczem oraz produktami spożywczymi.
Fartuchy gastronomiczne damskie mogą być z powodzeniem noszone zarówno w pracy, jak i w domowej kuchni. To wysokiej jakości, bardzo estetyczne stroje, które mają ogromny wpływ na komfort gotowania. Świetnie sprawdzają się nawet przy bardzo brudzących potrawach.
Czym charakteryzuje się fartuch kucharski?
Profesjonalne fartuchy gastronomiczne występują zarówno w wersji męskiej, damskiej, jak i dziecięcej. Ze względu na okoliczności, w których będzie zazwyczaj noszony, ma regulowany pasek, wiązania oraz praktyczne kieszenie.
Fartuch gastronomiczny wyróżnia się przede wszystkim tkaniną, z której został uszyty. Zazwyczaj jest ona dość gruba i odporna na uszkodzenia. Musi być trwała nawet w kontakcie z wysoką temperaturą oraz tłuszczem. Z tego względu koniecznie należy wybierać modele wykonane z tkanin naturalnych. W przypadku modeli syntetycznych, odporność na wysokie temperatury jest znacznie niższa.
Jak wybrać fartuchy kucharskie męskie?
Fartuch do gastronomii, przeznaczone do użytku profesjonalnego mogą występować w wielu kolorach, fasonach i wzorach. Wysokiej jakości profesjonalny fartuch kuchenny może być oznaczony imieniem kucharza lub nazwą restauracji. Zwykle są one także pokryte dodatkową powłoką trudnopalną, co świetnie sprawdza się podczas grillowania lub smażenia na dużym ogniu.
Dlaczego domowy fartuch nie sprawdzi się w profesjonalnej kuchni?
Fartuchy kuchenne gastronomiczne są uniformem pracowniczym. Ich rolą jest dbanie o bezpieczeństwo podczas pracy. Fartuchy gastronomiczne producent zapewnia, że będą zabezpieczały przed gorącem, a także gwarantuje, że można prać je w tak wysokich temperaturach, aby usunąć wszelkie zanieczyszczenia i bakterie.
Fartuchy.pl - Producent fartuchów gastronomicznych, sklepowych
Adres firmy:
Os. Armii Krajowej 125, 61-381 Poznań
Telefon:
+48 61 639 42 22
Strona WWW:
https://www.fartuchy.pl/
Komentarze (0)
Komentarze pod tym artykułem zostały zablokowane.